Historiaa

Hilkka … cavalier

Suomen Kennelliitto myönsi Hilkka Laitamolle 6.4.1973 kennelnimen Lagoon.
Kennelnimellä on kasvatettu alkuvuosina CockerspanieleitaTiibetinspanieleitaTanskandoggeja ja Beagleja. Cavalier kingcharlesinspanielit tuli mukaan L. Withamin innostamana. Hän oli tuonut Englannista hyvältä ystävältään, Virginia Barwelilta Charlottetown kennelistä, kaksi urosta, joita vein näyttelyihin (blenheim uros POHJ MVA Charlottetown Imperial Red ja tricolour uros SF MVA Charlottetown Nicholas).
Tuotimme kenneliin ensimmäiset Cavalierit Englannista vuonna 1974. Nartut tricolour Kindrum Eloise ja blenheim SF MVA Kindrum Fennel.
Lisäksi myöhemmin toimme Suomeen:

  • vuonna 1975 black and tan narttu SF MVA Aldersbrook Cleothera
  • vuonna 1976 tricolour narttu Charlottetown Quarel
  • vuonna 1976 ruby uros SF MVA Cadeyrn Alexander
  • vuonna 1977 blenheim uros SF MVA Poplicorn Georgie Boy
  • vuonna 1984 black and tan narttu Karabel Colleen

Cadeyrn Alexander oli suomen ensimmäinen ruby valio. Alexaderin poika (s.19.11.1977) SF MVA Lagoon Fanyboy oli ensimmäinen Suomessa syntynyt ruby valio ja Fanyboy oli Best In Show Jyväskylän kaikkien rotujen näyttelyssä.
Ensimmäinen Cavalieri pentue syntyi 26.01.1975, emänä oli Aldersbrook Cleothera, joka tuli kantavana Englannista. ”Kleo ” oli ensimmäinen black and tan värinen Suomen muotovalio.

Aldersbrook Cleothera
Miia … papillon ja phalène

Hilkan tytär, Miia Nuuttila (ent. Luukkainen) on ollut aiemminkin kennelnimessä mukana, mutta sitten kasvatustyö jäi moniksi vuosiksi taka-alalle. Miian perheessä oli ollut kotikoiran virkaa tekemässä kaksi pitkäkarvaista collieta, kun lapset olivat pieniä. Perheen nuorin tytär, Henna halusi sitten seurakseen pienen rodun ja teki valinnan, Papillon. Näin tuli ”Tero”, joka on saanut myös Miia äidin tutustumaan näyttelyiden ja tottelevaisuus harrastusten lisäksi agilityyn.
”Iines”-papillon tuli todellakin sattumien kautta, olin jo ihastellut koiraa näyttelyissä ja ilmoitellut omistajalle, että jos joskus koiralla teettää pentuja, olisin todella kiinnostunut. Vuoden 2009 lopulla, keskimmäinen tyttäreni Heli oli huomannut myynti-ilmoituksen netissä, tietoja lukiessani jo heti aavistelin että voisikin olla kyse Iineksestä ja siten Iines tuli meille uuden vuoden päivänä 2010. Iines hullaantui huomiosta, joten huomasimme että tulee parhaiten juttuun vanhimman tyttären Heidin, kleinityttö Adan kanssa, joten muuttikin sinne asumaan. Rotu osottautuikin mielenkiintoiseksi, joten lisääkin niitä on sitten tulla tupsahtanut.
Isommat koiratkaan ei ole kuitenkaan jääneet kokonaan taka-alalle. Vuosien varsilla on ollut lisääkin pk. collieita ja lisäksi muutamia uusia rotututtavuuksia.

Sabamores Vanilla Ice ”Iines”